EN HÄNDELSERIK BILRESA FRÅN KUST TILL KUST

Bilresan blev ett riktigt äventyr, vi åkte till andra sidan kusten, till Fujairah. 

Bil hyrningen gick inte som väntat. De som jobbade på uthyrningen hade lovat bl.a en ny bil, den var från 2007 om inte ännu äldre. Den hade repor i lacken, rök-luktande säten och ut sliten ratt (dom älskar att tuta). 

Vi kom iväg vid 13:00 tiden (då vi egentligen skulle vart i Fujariah). Vi åker på en stor motorväg med en massa bensinstationer längs vägen. Vi började resan med halv tank och när vi kommit in på en väg som Emirates Road (se kartan nedanför) kör vi in på en lite mindre väg med tungt lastade lastbilar. Då hade vi 4 pluppar på bensin mätaren, men inom loppet av 3minuter hade vi EN! När vi kör in på den lilla vägen står det att det inte kommer finnas några bensinstationer alls mer på vägen. Vi var mitt ute i öknen, ni vet de amerikanska filmerna då dom står mitt ute i öknen och så kommer en liten boll rullande över vägen, precis så var det! (PANIK!!)

Efter några hjulsnurrar på bilen hittade vi ett hål i väggen. En av långt hus med några små bil firmor och ett sunkigt café. Tack och lov var det riktiga hjältar som jobbade på firmorna och åkte till närmsta bensinmack och fixade bensin åt oss. 

När vi fått bensin i tanken och många skratt och uppvisningar, från människorna som bodde där, åkte vi vidare på vår resa.

Framme i Fujariah åt vi libanesisk mat och gick på nattmarknad. Vid 23:00 tiden åkte vi hemåt.

Röd & svart = Vägen dit. Svart är den lilla tungt-lastad-lastbil-öken-där-vi-fick-sopatorsk-vägen.
Brun = Vägen hem till hotellet.

Mer bilder från dagen har min morbror.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0