Jan. 31, 2013

Laddar upp inför mitt andra träningspass för idag, veckans mördandepass, HIT!
Har just spenderat 2,5h på gymmet med Hannah och kört axlar och rygg + lite kondis.
Nu är de dags att knyta på sig skorna igen och köra och hoppas att kroppen orkar 1h till, det ska nog inte bli några problem.. Ciao!


Jan. 27, 2013

Såhär avslutar jag min helg efter 18 timmar på jobbet och en trevlig tjejmiddag!


#FOODPORN

Händer inte något direkt överspännande i mitt liv just nu utan de ser ut som vanligt: träning, skola & umgås med nära och kära. Jag ville egentligen bara kika in och säga hej och visa upp de perfekta mellanmålet:


Jan. 21, 2013

Har precis kommit hem från ett skivstång/intervall pass på F&S och sitter nu i min säng helt slut i kroppen och äter lite kvällsmat, läser Charlotte Perrellis träningsbok och lyssnar på musik. Perfection!


Jan. 20, 2013

Efter en dag på jobbet ligger jag just nu väldigt skönt i min säng och ska alldeles strax släcka lampan och sova.
En liten överblick hur min vecka kommer se ut:


Jan. 19, 2013

Blev ingen bio men en go middag blev det och enkel hemmagjord efterrätt. Kesella, mango, hallon, blåbär toppat med kokos.


19JANUARI

Nyss hemkommen efter ett morgon skivstångspass på F&S.
Ska hoppa in i duschen och fixa med lite senare ska jag hem till Josse på en kom te och prat, senare ikväll ska jag till Göteborg och äta middag (och kanske bio) med V.


KÄNSLAN AV ATT FÖRLORA NÅGOT

Har ni någongång känt känslan av att ni blir helt tomma över att ni tappat bort något? Den känslan hade jag igår och en del av dagen idag. Igår, på väg till sjukhuset, när jag skulle gå av pendeln i Mölndal glömde jag min plånbok på sätet. Jag som alltid alltid alltid kollar några gånger extra så att jag inte glömmer något, men igår var ett undantag för att jag hade plockat med mig en tidning, som jag inte läste, utan la den över vantarna och plånboken på sätet. Vantarna får jag med mig men i stressen om att jag måste kliva av missar jag plånboken.
Jag märkte inte att plånboken var borta förrän jag var hemma klockan 19:00 på kvällen och jag såg den senast 11:50..
 
Jag har faktiskt aldrig gråtit över att förlorat någonting (såsom plånbok, solglasögon eller dylikt) för att jag håller alltid koll på mina saker men igår kom några tårar och jag var riktigt förbannad och arg på mig själv. Jag har under alla år haft såna plånböcker som det inte gör någonting att man tappar bort - och jag har inte gjort de heller. Men nu, bara för att jag fick en plånbok jag kollat på i 1,5 år, som inte tillverkas längre och de få exemplar som finns kvar säljs inte i Sverige. Jag struntade i om allt innehåll skulle vara kvar, jag ville bara ha tillbaka min plånbok.
 
Men idag kom det efterlängtade samtalet från Hittegods i Göteborg och en man hade lämnat i min plånbok igår. Tråkigt nog hade mannen inte lämnat namn men jag hade gett honom världens bamsekram, pengar, godis, ja vad som helst, har aldrig varit mer tacksam! För att hur många människor finns det egentligen som hittar en sprillans ny plånbok med kontanter, massa kort och busskort och inte rör någonting utan går direkt och lämnar in den? Inte många!
 
Jag är evigt tacksam!

ONSDAGSLYX

Hallon - & blåbärsmoothie


NÄSOPERATION

När jag var 11 år, alltså 2006 februari, bröt jag näsan på skolan då jag och några kompisar sprang och gled på isen och gjorde den s.k "sälen". Efter några minuters lek inträffar olyckan och jag dyker ner med ansiktet i isen och skrapar upp hela ansiktet och näsan brutalt knäckt..
 
Idag, 7 år senare, har jag en något sne näsa och mycket svåra andningssvårigheter.
Eftersom näsan är sne och det är någonting jag ser så fort jagkollar mig i spegeln och ju mer jag tänker på det värre blir det. Det krävs bara en liten kommentar om näsan och hela jag blir förstörd. Jag kan ta en bild på mig själv och granska den i evigheter och kolla om näsan är okej och om man ens vågar ha kvar den. Så under de senaste åren har jag velat operera näsan men det krävs att man växt klart osv.
Det är inte bara utseendet jag stör mig på utan även funktionen. Jag har otroligt svåra andigheter med näsan och vid ynka ansträngning låter det som jag sprungit ett maraton. Detta är ju väldigt jobbigt då jag tränar 5-6 dagar i veckan.. När jag sover måste jag sova med öppen mun och det gör att jag blir torr i hals, mun och läppar när jag vaknar. Tänk er själva, jag hade gärna sluppit detta!
 
Större delen av dagen idag har jag spenderat på sjukhuset i Mölndal för att göra olika tester och doktorer som undersökt mig. Efter undersökningar kom de fram till att jag helst borde göra en operation eftersom jag har såna svårigheter med andingen. Jag har under hela dagen (och de senaste åren) tänkt, är det värt att gå igenom operationen igen? För att jag ska göra denna operation finns det bara ett krav och det är att gå till en person som är specialist på detta. Detta är inget krav från mig direkt utan från alla doktorer jag varit hos annars kan jag lika väl skippa operationen. För att för er som varit med om en liknande näsoperation vet hur hemskt det är efter operationen och om jag gör en nu kommer den bli värre i efterhand. Det är egentligen inte operationen i sig som jag är "rädd"/"nervös" över att göra utan det är: tänk om den blir sne även fast han är landets bästa näskirug. Risken är minimal att den blir sne enligt de läkare jag pratat med idag men man måste vara försiktig för jag kan ju inte hålla på att operera näsan om igen sen..
 
En annan faktor är att det är inte helt gratis att göra detta och det är jag fullt medveten om, men jag vill understrycka att jag göra inte denna operation bara pga av utseendet utan för funktionen. Om jag gör operationen gör jag det först och främst för att kunna andas normalt igen men gör jag det kan jag lika väl rätta till allt. Sen har jag ju faktiskt speciella anledningar till att utföra operationen då försäkringsbolaget kan hjälpa till, till skillnad från människor gör skönhetsoperationer!
 
Detta är ingenting som ska bestämmas idag men det är samtidigt inte långt ifrån för nu har jag snart lagt alla kort på bordet och väntar på svar. När svaret kommit är det bara upp till mig.

NEXT UP: LÅNG DISTANS

Nyligen hemkommen från gymmet nu blir de utelöpning!


Jan. 14, 2013

Sådär, ytterligare en helg som susat förbi. Helgen har spenderats med V som fyllt år, på gymmet och framför datorn. Diktatorsuppgiften skulle in igår så nu, äntligen, kan jag lägga den bakom mig!

Just nu är jag påväg till gymmet för att träna med Josefin. Ciao!


10JANUARI

Tjaaaa! Såhär road är jag efter att har kollat på en dokumentär i 1h som handlade om Mao. Otroligt givande dock! Nu måste jag skynda och packa ner mina saker ska iväg till F&S på skivstångspass efter det åker jag hem till V. Latero!

SPRING COME SOON

Just nu sitter jag med alla böckerna om Mao Zedong uppslagna på mitt skrivbord och tar in all fakta om denne historiska man.
 
Det känns som jag har kämpat mig igenom hela dagen idag men det har nog varit den slappaste på länge. Hade inga lektioner idag vilket resulterade till ledighet, vilket resulterade i (en lååång) sovmorgon. Skulle egentligen stigit upp vid 10:00 tiden för att sätta mig med diktatorsuppgiften och baka bullar osv, men det slutade med att jag klev upp strax innan 12:00.. Sen dess har jag inte gjort så mycket, pluggat, bakat och sväng till F&S för ett skivsstångspass.



KANELBULLAR

Receptet finns i kategorin "mat & recept", scrolla ner lite så finner ni det.


THIS IS SO MUCH FUN..

Let's learn something about Mao Zedong..

Åh herregud, jag har en inlämning i historian som handlar om att välja en diktator och skriva om hur denne person tänkt, hur han kom till makten och hela baletten.. Jag har valt Mao Zedong som var Kinas diktator en gång i tiden.. Tur att detta är ett intressant ämne så att man orkar ta sig igenom de aktuella sidorna (det är måånga) om Mao i alla dessa böcker!

Ska strax kila iväg till F&S så det är bara att sätta igång..


Jan. 07, 2013

Har precis kommit hem från ett F&S pass, Skivstång/intervall. Var alldeles för längesedan jag var på de passet för det är roligt när man är där och nu i efterhand är det riktigt skönt i hela kroppen!
Imorgon börjar skolan igen och en liten del av mig ser fram emot det, men bara för att vi går mot ljusare och varmare tider!

Dagen middag: lax med citronsås & sallad. SÅ gott!!


EVERY YEAR IS THE SAME..


"NYTT ÅR, NYA MÖJLIGHETER" - DROP IT

Har nu ägnat mina senaste minuter på att radera lite "vänner" på Facebook. Inte för att det är nytt år och hela de köret utan för att ha tidsfördriv till HIMYM som börjar alldeles strax på TV3. Det är rätt intressant dock hur man sitter och bläddrar igenom vänlistan och tänker "vem i hela friden är det här egentligen, har vi träffats? Varför är vi vänner på Facebook?".
Sen på tal om hela detta snacket med "2013 - nytt år nya möjligheter/detta året ska bli det bästa" drop it. Missförstå mig rätt men vad är det egentligen som är skillnaden på idag och igår? Det är ju en sak alla säger varenda år och tycker ni själva det är någon större skillnad? Självklart träffar man nytt folk och året kan bli bättre så sätt men vad är den stora skillnaden mellan 31 december och 1 januari som människor skulle förändras så mycket på? Som att helt plötsligt kommer man ut som en ny människa? 

RSS 2.0