NÄSOPERATION

När jag var 11 år, alltså 2006 februari, bröt jag näsan på skolan då jag och några kompisar sprang och gled på isen och gjorde den s.k "sälen". Efter några minuters lek inträffar olyckan och jag dyker ner med ansiktet i isen och skrapar upp hela ansiktet och näsan brutalt knäckt..
 
Idag, 7 år senare, har jag en något sne näsa och mycket svåra andningssvårigheter.
Eftersom näsan är sne och det är någonting jag ser så fort jagkollar mig i spegeln och ju mer jag tänker på det värre blir det. Det krävs bara en liten kommentar om näsan och hela jag blir förstörd. Jag kan ta en bild på mig själv och granska den i evigheter och kolla om näsan är okej och om man ens vågar ha kvar den. Så under de senaste åren har jag velat operera näsan men det krävs att man växt klart osv.
Det är inte bara utseendet jag stör mig på utan även funktionen. Jag har otroligt svåra andigheter med näsan och vid ynka ansträngning låter det som jag sprungit ett maraton. Detta är ju väldigt jobbigt då jag tränar 5-6 dagar i veckan.. När jag sover måste jag sova med öppen mun och det gör att jag blir torr i hals, mun och läppar när jag vaknar. Tänk er själva, jag hade gärna sluppit detta!
 
Större delen av dagen idag har jag spenderat på sjukhuset i Mölndal för att göra olika tester och doktorer som undersökt mig. Efter undersökningar kom de fram till att jag helst borde göra en operation eftersom jag har såna svårigheter med andingen. Jag har under hela dagen (och de senaste åren) tänkt, är det värt att gå igenom operationen igen? För att jag ska göra denna operation finns det bara ett krav och det är att gå till en person som är specialist på detta. Detta är inget krav från mig direkt utan från alla doktorer jag varit hos annars kan jag lika väl skippa operationen. För att för er som varit med om en liknande näsoperation vet hur hemskt det är efter operationen och om jag gör en nu kommer den bli värre i efterhand. Det är egentligen inte operationen i sig som jag är "rädd"/"nervös" över att göra utan det är: tänk om den blir sne även fast han är landets bästa näskirug. Risken är minimal att den blir sne enligt de läkare jag pratat med idag men man måste vara försiktig för jag kan ju inte hålla på att operera näsan om igen sen..
 
En annan faktor är att det är inte helt gratis att göra detta och det är jag fullt medveten om, men jag vill understrycka att jag göra inte denna operation bara pga av utseendet utan för funktionen. Om jag gör operationen gör jag det först och främst för att kunna andas normalt igen men gör jag det kan jag lika väl rätta till allt. Sen har jag ju faktiskt speciella anledningar till att utföra operationen då försäkringsbolaget kan hjälpa till, till skillnad från människor gör skönhetsoperationer!
 
Detta är ingenting som ska bestämmas idag men det är samtidigt inte långt ifrån för nu har jag snart lagt alla kort på bordet och väntar på svar. När svaret kommit är det bara upp till mig.

Kommentarer
Postat av: Jesper Andersson

Kloka ord. Må fint/J

2013-02-17 @ 13:46:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0